Skip to main content

Jönsson Betong

Hållbart byggande

Minska CO2-utsläppen i ditt projekt

Efter två decennier på marknaden har vi etablerat oss som en av de främsta leverantörerna av högkvalitativ mobil betongproduktion i Sverige. Vi lyckas förena kvalitet och kvantitet samtidigt som vi minimerar transporter och sänker CO2-utsläpp för ditt byggprojekt. Eftersom varje projekt är unikt, räknar vi ut den bästa lösningen för varje enskilt projekt, för att erbjuda kunden en optimal lösning.

Betong tillverkas alltid direkt på byggarbetsplatsen. Det tar oss cirka 15 till 30 minuter att sätta upp en mobil betongblandare. Innan vi anländer till platsen kommer ballast att finnas där, antingen ordnat av kunden eller av oss. Denna ballast används för att producera betongen. Vatten finns oftast i närheten av byggplatsen och behöver bara kopplas till vår mobila betongblandare med en Atlas-koppling.

Erfarenhet & innovation

Pålitliga betonglösningar sedan 1999

Jönsson Betong grundades 1999 och har sedan dess samlat på sig en gedigen erfarenhet inom branschen, inklusive en rad specialuppdrag. Varje år levererar vi mellan 50 000 och 80 000 kubikmeter betong, beroende på våra uppdrag. Idag reser vi runt i hela Sverige för att blanda betong med våra sex mobila betongblandare, som har en kapacitet att blanda 40-100 kubikmeter betong per timme och blandare. Vi hanterar de flesta typer av betong, inklusive cementstabiliserad grus (CG) Merit och tungbetong/MagnaDense. Alla våra blandare är tredjepartscertifierade av Nordcert. Hittills har vi gjutit över 800 vindkraftsfundament i Sverige.

Utöver det omfattar vår verksamhet även tre betongpumpar med en räckvidd på 36, 42, 43, 46 och 57 meter, tre bulkbilar och sex lastmaskiner för betongtransporter. Vår senaste mobila betongblandare är konstruerad med hänsyn till miljön, utrustad med miljöolja och en Euro 6-motor, för att uppfylla alla miljökrav för ditt byggprojekt. En av våra lastmaskiner är också försedd med miljöolja.

Dessutom har vi en välutrustad verkstad där vi kan bygga specialmaskiner och utföra reparationer.

För alla projekt

Bredare än betong

Vi erbjuder miljövänlig betongblandning för alla typer av betongarbeten, såsom industrigolv, varuhus, vindkraftsfundament, lantbruksbyggnader, villagrunder och specialbetong för plansilos.

Vi kan leverera certifierad betong och har Klass 1-behörighet för betongblandning. Vi utför också blandningsuppdrag åt kunder. Genom vårt samarbete med golvläggare kan vi erbjuda en helhetslösning för ditt projekt, inklusive armering, betong, utläggning och golvslipning. Dessutom säljer vi armering, golvvärmeslangar, dräneringsslangar och annat byggmaterial.

Vi uppskattar att involveras tidigt i projektet för att kunna dela med oss av vår expertis. Vår mobilitet ger stora konkurrensfördelar och flexibilitet i såväl stora som små projekt. Eftersom vi befinner oss på plats hos dig som kund, har vi direktkontakt och kan enkelt justera hastighet, kvalitet och andra önskemål på plats. Vi anpassar oss enkelt efter dina behov och levererar betongen precis när du vill ha den.

Vi erbjuder även andra tjänster i mån av tid, såsom dumperkörning, grävmaskiner, täckdikning, bomliftar, runtomsvängande teleskoplastare, jordbruksentreprenader samt skräddarsydda maskiner efter önskemål. Besök vårt bildgalleri för mer information. 

Jönsson Betong

Underbacken
549 93 Moholm

Här finns vi

Jönsson Betong är baserat i det vackra och natursköna Moholm för snabba leveranser över hela Sverige. Från vår hemort sträcker vi ut vår expertis till betongprojekt där du än befinner dig. 

Den perfekta partnern för dina behov oavsett plats.

CO2

Ett mobilt betongverk erbjuder en rad fördelar, inklusive kostnadseffektivitet och miljövänlighet. Genom att minimera antalet transporter reducerar vi klimatpåverkan och bidrar till en grönare framtid. Dessutom kan vi anpassa leveranser av ballast till perioder med lägre trafikbelastning, vilket säkerställer att allt material är på plats och gör oss oberoende av trafikstörningar. Med upp till 80% färre fordon som rör sig in och ut på arbetsplatsen skapar vi en säkrare och mer harmonisk arbetsmiljö för alla inblandade.

Miljövänlig betong med låg klimatpåverkan

Med vårt mobila betongverk minskar vi transporterna och därmed CO2-utsläppen, vilket bidrar till en mer hållbar byggprocess och en bättre miljö för alla.

Kostnadseffektivitet och tidsbesparingar

Ett mobilt betongverk sparar både diesel och arbetstid, vilket gör att du kan fokusera på själva byggprojektet och hålla kostnaderna nere

Minskad belastning på vägnätet

Genom att reducera transporterna och styra leveranser av ballast till perioder med lägre trafikbelastning minskar vi trycket på vägnätet och bidrar till en smidigare trafikflöde

Minimerat spill och resurseffektivitet

Vårt mobila betongverk hjälper till att minimera spillbetong, vilket sparar både cement och resurser. Vi bidrar till en mer hållbar betongproduktion – en über-grön lösning för ditt projekt!